Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
O autorze
Tagi
myTaste.pl

Wpisy z tagiem: campari

sobota, 09 czerwca 2012

   Poncz  z  Campari 

 


 

 

  • 150 ml Campari
  • 300 g truskawek
  • 100 ml syropu z kwiatu czarnego bzu ( Holunderblütensirup )
  • 500 ml schłodzonego Prosecco
  • 500 ml schłodzonego wytrawnego białego wina
  • 200 ml schłodzonej wody mineralnej
  • świeże listki mięty
  •  kilka kostek  lodu

Truskawki oczyścić, umyć, pokroić na ćwiartki, włożyć do dużego szklanego naczynia. Wlać Campari i syrop z kwiatu bzu czarnego. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Po czym walać wino, prosecco, wodę i umyte listki mięty oraz kostki lodu.