Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
O autorze
Tagi
myTaste.pl

Smoothie

poniedziałek, 26 października 2015

Smoothie z ananasa i bazylii

 


  • połowa ananasa
  • 2/3 szklanki wody mineralnej zimnej
  • kilka listków bazylii

Obranay i pozbawiony twardych części ananas włożyć do blendera, włożyć listki bazylii i wlać wodę mineralną. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, na  jednolitej gładką  konsystencję.





wtorek, 13 października 2015

Smoothie z ananasa

 


 

 

  • połowa ananasa
  • 1 kiwi
  • 1 banan
  • 2/3 szklanki zimnej wody mineralnej

Obranay i pozbawiony twardych części ananas włożyć do blendera, oraz dodać obrany banan, kiwi i wodę mineralną. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, do jednolitej gładkiej  konsystencji.





poniedziałek, 05 października 2015

Smoothie szpinakowe z jabłkiem

 


 

 2 porcje:

  • około 2 garście szpinaku
  • 1 jabłko
  • 1 kiwi
  • sok z jednej limonki
  • około 3/4  szklanki wody mineralnej zimnej

Opłukany szpinak włożyć do blendera, dodać jabłko nieobrane ale pozbawione gniazda nasiennego, obrane kiwi, sok z limonki oraz wodę mineralną. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, do uyzskania gładkiej  konsystencji.



Tagi: szpinak
12:15, ginam35 , Smoothie
Link Dodaj komentarz »
środa, 23 września 2015

Smoothie bananowo-szpinakowe

 



  • 2 garście szpinaku
  • 2 małe banany
  • 1 kiwi
  • mały kawałeczek imbiru
  • około 2/3 szklanki wody mineralnej

Opłukany szpinak włożyć do blendera, dodać obranego banana, obrane kiwi i imbir, wlać wodę mineralną. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, do uyzskania gładkiej  konsystencji. Pychota i na zdrowie.

niedziela, 20 września 2015

Smoothie z ananasa  i ogórka

 


 

4 porcje:

  • 1 dojrzały ananas (schłodzony)
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 banan
  • 1 szklanka wody mineralnej lub soku z pomarańczy

Do stojącego blendera włożyć obrany i pokrojony ogórek, ananas, banan, wlać wodę lub sok jeśli lubimy Smoothie bardziej słodkie. Zmiksować  dokładnie na gładką masę. Rozlać do kieliszków, udekorować ew. mietą.