Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Śledzie w musztardzie

 



 

  • 5-6 filetów śledziowych solonych
  • ok. 5 łyżek musztardy
  • 2 cebule
  • olej np. rzepakowy
  • pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • listek laurowy, ziele angielskie
  • około 1/2 szklanki oleju rzepakowego

 

Śledzie moczyć w mleku, ok. godzinę, odsączyć, osuszyć, pokroić wna mniejsze kawałki. Śledzie wymieszać z musztardą, pieprzem, sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w piórka. W słoiku na dnie ukłożyć na przemian warstawami cebulę, śledzie wraz z musztardą. Ułożyć listek laurowy i ziele angielskie. Zalać oliwą. Śledzie wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.



wtorek, 18 grudnia 2018, ginam35

Polecane wpisy