Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Carbonara z dynią

 


 

 

 

  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 200 g boczku
  • 2 łyżki masła
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 400g dyni hokkaido
  • 50 g startego parmezanu
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony drobno boczek i czosnek, zeszklić. Następnie dodać dynię drobno pokrojoą w kosteczkę. Wszystko razem smażyć do momentu aż dynia będzie miękka. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzony od razu przełożyć na patelnię z boczkiem. Jajka połączyć z śmietaną, startym parmezanem, roztrzepać widelcem. Wlać do makaronu, dodać natkę pietruszki, doprawić do do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać od razu na talerzach, posypać pozostałym parmezanem. Smacznego.


czwartek, 08 listopada 2018, ginam35

Polecane wpisy

Komentarze
2018/11/09 12:12:27
z dynią jeszcze carbonarki nie jadłem