Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Makaron z krewetkami i rukolą

 


 4 porcje:

  • 250 g krewetek
  • 200 g makaronu np.linguine
  • 2-3 pomidory
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • rukola
  • parmezan
  • 5 łyżek posiekanej pietruszki
  • sól, świeżo zmielony pieprz

 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pomidory sparzyć, obrać skórkę i pokroić w kosteczkę. Krewetki rozmrozić jeśli były zamrożone, oczyścić, usunąć pancerze. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek, krótko podsmażyć, następnie dodać pokrojone pomidory i podsmażać przez kilka minut. Następnie dodać oczyszczone krewetki, i natkę pietruszki, doprawić solą i peprzem, smażyć przez 3-4 minuty. Na koniec dodać ugotowany makaron, podgrzać. Na talerze rozłożyć po garści rukoli, nałożyć makaron z krewetkami, posypać wiórkami tartego parmezanu. Smacznego.

czwartek, 18 października 2018, ginam35

Polecane wpisy