|
Blog > Komentarze do wpisu
Brownie
Formę o wymiarach 23 x 28 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Masło i czekoladę połamaną na mniejsze kawałaki włożyć do rondelka i na minimalnym ogniu roztopić, cały czas mieszając. Odstawić z ognia i przestudzić 10 min. W misce roztrzepać jajka z cukrem oraz syropem, dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować na gładką masę. Dodać przesianą mąkę z kakao oraz szczyptę soli, zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez ok. 25-30 minut. Gotowe brownie jest puszyste, lekko wilgotne, lepkie w środku a z wierzchu ma chrupiącą skórkę. Po upieczeniu i ostudzeniu pokroić na kwadraty. Udekorować np. malinami. środa, 26 września 2018, ginam35
|