Przepisy s± jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Carpaccio z jelenia

 


 

  • około 150-200 g combru z jelenia wędzonego na zimno
  • gar¶ć rukoli
  • parmezan starty na cienkie plasterki
  • 2 łyżki octu balsamicznego lub soku z cytryny
  • 2-3 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  • grubo zmielony pieprz

Comber  lekko zmrozić (1,5 godz), aby móc go pokroić w precyzyjnie cienkie plastry.

Następnie pokroić krajalnic± na cienkie plasterki i rozłożyć na talerzu. Ułożyć rukolę, skropić  oliw± z oliwek, octem balsamicznym, posypać parmezanem, cało¶ć doprawić grubo mielonym czarnym pieprzem.

czwartek, 10 maja 2018, ginam35

Polecane wpisy