Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa krem,

jabłkowa z curry

 


 

  • 3-4 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka curry
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 150 g serka topionego
  • 2 łyżki wiurków kokosowych
  • sól, świeżo zmielony pieprz do smaku

Obraną cebulę i czosnek, drobno pokroić. Do garnka dodać masło i zeszkilić cebulę wraz czosnkiem. Następnie dodać nieobrane jabłka w ćwiardkach, bulion, serek topiony, wiórki kokosowe, curry, koncentrat pomidorowy, pieprz,sól. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez około 15 minut. Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

wtorek, 27 lutego 2018, ginam35
Tagi: curry jabłka

Polecane wpisy