Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Sernik rosyjski


 

Na spód: 

  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • 150 g cukru
  • 30 g kakao
  • 200 g masła
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

  • 750g chudego twarogu
  • 150 g miękkiego masła
  • 150 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 budyń waniliowy

Tortownicę o ø 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na spód zagnieść. 3/4 ciasta  wyłożyć na dno oraz boki (3 cm) tortownicy. Pozostałe ciasto owinąć folią i  włożyć do lodówki.

Masa serowa: wszystkie składniki zmiksować mikserem przez około 1 minutę. Masę wylać na spód. Wyrównać, na wierzch pokruszyć odłożone ciasto dużymi kawałkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180ºC, piec 50-55 minut. Po upieczeniu pozostawić w formie do całkowitego wystygnięcia.

środa, 24 stycznia 2018, ginam35
Tagi: twaróg kakao

Polecane wpisy