Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

 Jajka w sosie musztardowym


3 porcje:

  • 6 jajek
  • mała cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka bulionu
  • 0,5 szklanki mleka
  • około 2-3 łyżki musztardy stołowej
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek

Jajka ugować na półtwardo. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. W rodlu roztopić masło, dodać cebulę i zeszklić, posypać mąką zarumienić cały czas mieszając. Następnie wlewać bulion i mleko ciągle mieszając aż powstanie jedolity  sos. Dodać muszardę, doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze przez kilka minut. Do sosu włożyć obrane jajka, w całości lub połówkach. Jajka w sosie musztardowym podajemy z ziemniakam posypując szczypiorkiem.

środa, 13 września 2017, ginam35
Tagi: obiad

Polecane wpisy