Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z kiszonych buraczków

 


 

  • około 700 g kiszonych  buraczków z zakwasu na barszcz
  • 200 g sera owczego feta
  • 2 cebulki dymki
  • 1 -2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, świeżo zmielony pieprz, szczypta cukru, koperek

Buraczki które były pokrojone w plastry do zakwasu na barszcz, pokroić w słupki lub w kosteczkę. Przełożyć do większej miski, dodać pokrojoną w kostkę fetę, pokrjoną cebukę dymkę, czosnek, majonez, jogurt, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Jest to wspaniała okazja do wykorzystania ukiszonych buraków z zakwasu na pyszną, zdrową, sałatkę, polecam gorąco.

czwartek, 22 grudnia 2016, ginam35
Tagi: feta buraczki

Polecane wpisy