Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Pieczony schab

 


  • 1 kg schabu bez kości
  • po łyżeczce: słodka papryka, majeranek,tymianek, oregano
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka soli

Wszystkie przyprawy oraz posiekany czosnek wymieszać z olejem i natrzeć umyty i osuszony schab. Odstawić do lodówki na przynajmniej dwie godziny, najlepiej na całą noc. Następnego dnia mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać boki, worek nakłuć kilka razy z góry. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200°C, piec 1 godzinę.

piątek, 30 grudnia 2016, ginam35
Tagi: święta

Polecane wpisy