Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Bulgur orientalny z mięsem

 


  • 300 g kaszy bulgur
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 słoik papryki marynowanej (550ml)
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 cebulki dymki
  • 550 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 łyżeczka żółtej pasty curry

Na głebokiej patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć mielone mięso. Następnie dodać pokrojoną  cebulkę dymkę i bulgur smażyć przez 2 minuty, po czym dodać pastę harissa, pastę curry oraz wlać gorący bulion. Gotować na bardzo małym ogniu przez 8-10 minut, w miedzyczasie mieszając. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wymieszać. Gotowe danie możemy podać z sosem jogurtowym tzatziki. Polecam serdecznie.

środa, 19 sierpnia 2015, ginam35
Tagi: bulgur

Polecane wpisy