Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

  Jajka  faszerowane  tuńczykiem


 

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • pół cebuli + posiekany szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól morska, biały pieprz
  • curry do smaku

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupki. Jajka przepołowić, wyjąć ostrożnie  żółtka. Przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem i połączyć z odcedzonym od oleju tuńczykiem. Cebulę i szczypiorek  drobno posiekać. Połączyć z żółtkami i tuńczykiem, dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku curry, solą, pieprzem. Farszem napełnić połówki białek. Posypać słodką papryką.

Smacznego!

niedziela, 25 marca 2012, ginam35

Polecane wpisy