Przepisy są jak drogowskazy. Do gotowania zawsze potrzebna jest własna inwencja i fantazja...
myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

  Zupa pomidorowa z ciecierzycą



 

 

  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów (800 g)
  • 1 puszka ciecierzycy (400 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonej  kolendry lub 1 łyżka świeżej
  • sól morska, biały pieprz, odrobina cukru do smaku

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć w  garnku z łyżką oliwy. Dadać przecier pomidorowy, suszoną kolendre, wlać bulion warzywny, zagotować, po czym dodać pomodory z puszki. Gotować 10 minut bez przykrycia na wolnym ogniu.

Zupę krótko zmiksować. Ciecierzycę opłukać na sitku pod bieżącą wodą, dodać do zupy. Gotować następne 10 minut, doprawić solą i pieprzem, posypać świeżą kolendrą.

Smacznego :)

poniedziałek, 06 lutego 2012, ginam35

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/02/07 22:12:44
wyglada pysznie i pewnie tak smakuje!!!
napweno zrobie ta zupe!!